Twitterdeurbel: de stand van zaken

Intussen schiet het al aardig op met de "TinkerBell". Het is me al gelukt om een signaal van de zender- naar de ontvanger te sturen en het plaatsen van een tweet (van @ArduinoDeurbel) vanaf de Wifi shield van de Arduino werkt ook.

De volgende zaken staan nog op mijn to do lijst:

  • De Arduino laten reageren op specifieke tekst (hashtags) in mentions aan @ArduinoDeurbel.
  • Een oplossing vinden voor het probleem dat de Twitter software op de Arduino slechts maximaal 90 karakters kan tweeten.
  • Het signaal dat de deurbel wordt verzonden "sniffen" en een Arduino sketch schrijven die dit signaal ook kan verzenden. Het sniffen gebeurt door middel van een circuit dat RF signalen opvangt en doorzendt naar de Line In ingang van de geluidskaart van een computer. Door dit signaal met Audacity op te nemen kan ik precies achterhalen op welk moment welk signaal wordt verzonden.

Zodra alles werkt schrijf ik weer een uitgebreide handleiding!

Share Button

Een gedachte over “Twitterdeurbel: de stand van zaken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.