Arduino Tijdmachine

Dit project staat ook in de rubriek Makerspace in Kijk Magazine van december 2016!!!

Op de Eindhoven Mini Maker Faire kwam ik de RGBDigit tegen: een 7-segment display die je in alle kleuren van de regenboog kunt laten weergeven. Ik ben gek op rgb ledjes, dus die heb ik gekocht! Mijn vrouw had er meteen een bestemming voor: een aftelklokje dat onze kinderen laat zien hoeveel nachtjes ze nog moeten slapen tot hun verjaardag, de vakantie, dat bezoekje aan het pretpark... noem maar op.

Geïnspireerd door deze Wood Block LED Clock ging ik aan de slag. Omdat ik niet met echt hout wilde werken, heb ik de behuizing ge3Dprint en daar folie overheen geplakt. Het resulaat - de leds die prachtig door hout heen lijken schijnen - mag er zijn! Maar liever had ik toch houtfineer gebruikt. Maar hoe ik ook heb gezocht: (spier)witte houtfineer waarin de houtnerven zich lichtjes zichtbaar zijn heb ik nergens kunnen vinden. Mocht iemand een adres weten: ik hoor het graag! Versie 2 wordt dan misschien wel van écht hout!

In het volgende filmpje demonstreer ik de klok:

Hier volgt een lijst van onderdelen:

De stl bestanden voor het 3D printen van de behuizing zijn hier te dowloaden:

En de programmacode staat hier op GitHub.

Een schema waarin je kunt zien hoe ik alle electronica heb aangesloten ga ik hier binnenkort nog neerzetten!IMG_20160215_105120

Share Button

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.