Adalight: de eerste test

Vandaag zijn de LEDs en de Arduino voor mijn Adalight projectje gearriveerd:

Adalight onderdelen

Jammer genoeg heb ik wel een foutje gemaakt bij het bestellen: de jack-naar-schroefaansluitstekker (rechtsonder op de foto) is niet de juiste maat; ik had er een van 2,1 mm moeten hebben in plaats van 2,5 mm. Dan maar een nieuwe bestellen bij Conrad, want geen enkele electronicawinkel of doe-het-zelf zaak hier in de buurt verkoopt zoiets exotisch...

Past niet

Voor nu is het dus niet mogelijk om de LED lampjes netjes op de netvoeding aan te sluiten. Dan moet het maar even zo:

Niet zo net

En dan is dit het resultaat:

Edit:

Het exotische schroefaansluitvoedingsverloopstukje (of hoe je het ook wilt noemen) dat ik bij Conrad besteld heb omdat het in geen enkele winkel te verkrijgen was, is niet de juiste maat. Maar omdat ik wel het juiste contraschroefaansluitvoedingsverloopstukje heb, heb ik de plug van de voedingsadaper afgeknipt en is dit uitendelijk de oplossing geworden voor het aansluiten van de lampjes op de voeding:

Verbinding

(Met dank aan mijn schoonvader - "d''r Lei" - voor dit eigenlijk toch wel voor de hand liggende idee.)

Share Button

2 gedachten over “Adalight: de eerste test”

 1. Hoi,

  naar aanleiding van deze blog heb ik mijn boodschappenlijstje samengesteld voor het ambilight project, bedankt voor de info!

  Maar ik liep zelf tegen een probleempje aan en wellicht gaat dit bij jou ook gebeuren, namelijk: De voeding die je aanraadt is 2 ampère, nu heb ik ergens gelezen dat iedere RGB led 0,02 A per kanaal gebruikt, dat is dus 0,06 A per led en dat komt totaal voor 50 leds op 3A uit.

  Bij mijn opstelling (met 75 leds) ontstonden er problemen bij heldere scènes waarbij alle leds fel branden (leds werden spontaan rood). Ik heb een 5V 10 Ampère voeding besteld bij Floris.cc dat loste het probleem op. Tevens heeft deze voeding een 2,5mm stekkertje. 😉

  Wellicht heb je er iets aan! Zelf ben ik nog niet helemaal tevreden over de configuratie (boblight.conf) kleuren (voornamelijk rood/paars) erg hard ten opzichte van het beeld op de tv. Mocht je tips hebben zie ik ze graag tegemoet!

 2. Echt weer iets voor mij: een blog beginnen en het vervolgens laten verwateren. Om er na 2 maanden achter te komen dat iemand een serieuze en erg behulpzame reactie heeft geplaatst. Bedankt daarvoor!
  Ik heb namelijk ook het probleem van de spontaan rood wordende leds. Mijn oplossing was het wijzigen van de treshold bij de instellingen van boblight. Maar ik zal nu zeker ook eens naar een andere voeding gaan uitkijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.